Chevy Bolt EV Forum banner
  • Hey Guest, welcome to ChevyBolt.org. We encourage you to register to engage in conversations about your Bolt.
61 - 80 of 254 Posts
Potem wydawało dźwięki podobne do wrzącego płynu chłodniczego w akumulatorze trakcyjnym pod samochodem. Nagrałem trochę wideo z tymi dźwiękami. To było wczoraj, zaparkowałem go w bezpiecznej odległości od wszystkiego. Dziś rano sprawdziłem go i nadal wydaje te dźwięki.
Fascynujące. To drugi, o którym wiem, że wydaje bulgoczące dźwięki. Zgaduję, że mają płyn chłodniczy krążący przez pakiet. Następnym razem, gdy będzie wydawał ten dźwięk, otwórz maskę i spójrz na zbiornik pętli płynu chłodniczego akumulatora. Czy widzisz jakiś ruch płynu chłodniczego? Połóż rękę na zbiorniku. Czy czujesz jakieś wibracje? Pompa wielkości pięści znajduje się około stopy poniżej zbiornika. Jeśli działa, powinieneś być w stanie wykryć jeden lub więcej z tych znaków.

Fascynujące. To drugi, o którym wiem, że wydaje bulgoczące dźwięki. Zgaduję, że mają płyn chłodzący krążący przez pakiet. Następnym razem, gdy będzie wydawać dźwięk, otwórz maskę i spójrz na zbiornik płynu chłodzącego akumulator. Czy widzisz jakiś ruch płynu chłodzącego? Połóż rękę na zbiorniku. Czy czujesz jakieś wibracje? Pompa wielkości pięści znajduje się około stopy poniżej zbiornika. Jeśli działa, powinieneś być w stanie wykryć jeden lub więcej z tych znaków.

View attachment 60447
To ma sens, sprawdzę, czy to się powtórzy. W tej chwili nie wydaje żadnego dźwięku.

A co powiesz na wątek śledzący wykrywanie błędów przez nowe oprogramowanie diagnostyczne, skutkujące wymianą pakietu?

Napisz, jeśli Twoja bateria zostanie oznaczona przez nowe oprogramowanie diagnostyczne.

Oto mój:
Data: 14.06.23
Kod diagnostyczny: U3636
Przebieg przed wykryciem: 366
Jak długo trwa uzyskanie nowego pakietu: 2 tygodnie
Data budowy samochodu: 04/21
Uwagi: To był pakiet zastępczy. Poprzedni pakiet nie miał żadnych problemów.
Mam nadzieję, że ten wątek jest właściwym dla mojego pytania, które brzmi: czy istnieją jakieś działania, które możemy podjąć, aby w pełni przetestować oprogramowanie, tj. regularnie zmieniać na "pełne" (80%), pozostawić samochód z pełnym naładowaniem na dłuższy czas, jeździć samochodem ciężko, doprowadzić akumulator do niskiego stanu naładowania itp.?
TIA

Czy ktoś jeszcze, skoro wszystkie Bolty z rocznika 2020+ otrzymały kody U36--, pomyślał o teorii spiskowej, w której GM ostatecznie wymienia wszystkie akumulatory z rocznika 2020+, ale nie musi zapewniać nowych gwarancji na akumulatory? :oops:

To ma sens, sprawdzę, czy znowu to robi. W tej chwili nie wydaje tego dźwięku.
Tak, sprawdzałem dziś rano, wydaje bulgoczący dźwięk i zdecydowanie uruchamia układ chłodzenia. I powinienem zauważyć, że jest głośny, nigdy nie słyszałem tego dźwięku przez wszystkie lata, kiedy mam ten samochód i przejechałem ponad 50 000 mil. Dla mnie brzmi to bardziej jak trzask. Słyszę to, gdy zatrzymuję się na znakach stopu.

Nagrałem wideo, aby uchwycić dziwne dźwięki, jakie wydawał mój samochód, na wypadek gdyby wybuchł. To było po tym, jak otrzymałem kod błędu i przejechałem nim dwa bloki do domu bez klimatyzacji i ze zmniejszoną mocą napędu.

Nagrałem wideo, aby uchwycić dziwne dźwięki, jakie wydawał mój samochód, na wypadek gdyby się zapalił. To było po tym, jak otrzymałem kod błędu i przejechałem nim dwa bloki do domu bez klimatyzacji i z ograniczoną mocą napędu.
Najdziwniejsza rzecz, jaką kiedykolwiek słyszałem z akumulatora. Prawie jak cięgno zmiany biegów. Nie brzmi jak wtedy, gdy działa grzałka akumulatora i jej pompa.

Nagrałem wideo, aby uchwycić dziwne dźwięki, jakie wydawał mój samochód, na wypadek gdyby wybuchł. To było po tym, jak otrzymałem kod błędu i przejechałem nim dwa bloki do domu bez klimatyzacji i ze zmniejszoną mocą napędu.

#1 Czy samochód jest podłączony?
#2 Jaka jest temperatura powietrza na zewnątrz?
#3 Czy pętla chłodzenia akumulatora jest pełna?
#4 Czy informacje o kondycjonowaniu akumulatora HV pokazują dane w % na wyświetlaczu energii?
Image

Hej, dodaj mnie do imprezy U3636! Kupiłem samochód (2020 LT) używany z przebiegiem 24975 mil 5 tygodni temu.

Data: 22.09.23
Kod diagnostyczny: U3636
Przebieg przed wykryciem: 975 mil
Data produkcji samochodu: 01/20
Uważam, że to oryginalna bateria. Ładowałem wyłącznie na 12a EVSE, z wyjątkiem pierwszego dnia, kiedy go kupiłem. Pojechałem do EVGo DCFC i ładowałem przez około 30 minut, żeby się upewnić, że działa.
AKTUALIZACJA: Właśnie odebrałem samochód. Zobaczyłem raport o błędzie, kiedy odbierałem samochód. To był kod "U3636 Sekcja 9". Wgrali nowe oprogramowanie.
Image

Doradca serwisowy powiedział, że to NIE zresetowało odliczania 6000 mil do 100% naładowania.

#1 Czy samochód jest podłączony?

Nie był podłączony.

#2 Jaka jest temperatura powietrza na zewnątrz?

Może niewiele ponad 30 stopni Celsjusza tego dnia.

#3 Czy pętla chłodzenia akumulatora jest pełna?

wszystkie butelki z płynem chłodzącym pod maską były pełne.

#4 Czy informacje o kondycjonowaniu akumulatora HV pokazują dane % na wyświetlaczu ekranu energii?

Nie sądzę, żeby mój model '20 miał ten ekran.

Image
Stało przez tydzień na parkingu, czekając na akumulator. Pojawił się i został zainstalowany tego samego dnia. Zamiast ładować się przez noc, po prostu stał na zewnątrz. Potem następnego dnia był na ładowarce. Naładowany do 90% i odbył 5-milową jazdę próbną wokół bloku. Teraz stoi na parkingu. Dlaczego miałby tam siedzieć przez noc? Na co oni mogą czekać lub co zamierzają zrobić jutro?

Ok, oto kolejny:

2020 Bolt LT, którego kupiłem jako nowy
Oprogramowanie diagnostyczne zainstalowano 29 sierpnia, przebieg 48708
Kod U362A wykryto 23 września przy przebiegu 50894
Serwis zaplanowano na 26 września, więc będę wszystkich informował na bieżąco.

UWAGI:
Dojeżdżam 140 mil dziennie, ładuję co tydzień w nocy
Samochód wyrzucił kod z samego rana po nocnym naładowaniu do 80%

Nie czytam za dużo forum, więc umówiłem się na serwis, a facet powiedział, że nie ma problemu, żeby dalej nim jeździć ze zmniejszonym napędem. Więc wyszedłem, żeby sprawdzić, co oznacza zmniejszony i zauważyłem brak klimatyzacji. Potem zajrzałem na forum i zdałem sobie sprawę, że akumulator prawdopodobnie się nie chłodzi. Więc wróciłem do domu i wtedy zauważyłem, że nie ładuje się ponownie do 80%, jak twierdzili inni. Potem wydawał dźwięki podobne do wrzącego płynu chłodzącego w akumulatorze trakcyjnym pod samochodem. Zrobiłem kilka nagrań wideo z dźwiękami. To było wczoraj, zaparkowałem go w bezpiecznej odległości od wszystkiego. Dziś rano sprawdziłem i nadal wydawał te dźwięki. Uruchomiłem samochód dzisiaj podczas rozmowy z onstar i nie, dźwięki zniknęły. Ale były na tyle głośne, że słychać je było w samochodzie podczas rozmowy z onstar. Trudno powiedzieć, czy bulgotało, czy plastik się nagrzewał i wydawał dźwięki. Jeśli pojadę samochodem do dealera we wtorek, to 35 mil drogi.

Ponadto dealer nie pomaga w wynajmie ani pożyczce, jak twierdzili inni. A onstar powiedział, że rachunek za holowanie będzie na mnie, mimo że opisałem dźwięki, które wydawał/wydaje. Typowe.
Zadzwoniłem dziś do dealera. Powiedzieli, że zamówili akumulator, ale nie są pewni, jak długo potrwa jego dostawa z powodu strajków. Powiedzieli też, że jazda jest niebezpieczna, więc sprawdzę wynajem lub pożyczkę jako następną. Wygląda na to, że dostanę nowy akumulator.

Onstar powiedział, że rachunek za holowanie będzie na mnie, mimo że opisałem dźwięki, które wydawało/wydaje. Typowe.
Błąd! Zadzwoń pod numer Concierge. To wezwanie do naprawy w związku z pożarem. GM zapłaciło za nasze holowanie, wynajem i paliwo...100%. Zajęło im to miesiące i wysłali trzy osobne czeki zwykłą pocztą, aby to przeciągnąć, ale ostatecznie zapłacili. Zachowaj wszystkie swoje rachunki!!

Otrzymałem kod U3636 21 września. Konsjerż EV pomógł mi ustalić, gdzie go odholować (pokryte przez GM Roadside); odebrałem go dzisiaj, nowa bateria na miejscu, naładowana do 100%. Teoretycznie GM zwróci mi koszty wynajmu samochodu, który mieliśmy przez tydzień, kiedy był w warsztacie.

Got U3636 code on 9/21. EV Concierge helped me figure out where to have it towed (covered by GM Roadside); picked it up today, new battery in place, charged to 100%. In theory, GM will be reimbursing me for the rental car we got for the week it was in the shop.
To było szybkie! Myślałem, że mój czas był dość krótki, ale to były 2 tygodnie.

Oto mój.
2020 Bolt Premium, kupiony jako nowy
Data: 06.10.23
Kod diagnostyczny: Jeszcze nie wiem
Zainstalowana poprawka oprogramowania: 27 września, 14396 m
Przejechane mile przed wykryciem: 140

W lipcu otrzymałem powiadomienie o aktualizacji oprogramowania diagnostycznego. Zabrałem go i serwisant powiedział: Nie, tak naprawdę dostajesz nową baterię, 6 tygodni czekania. Sprawdziłem po 7 tygodniach: Nie, to była błędna informacja, dostajesz aktualizację oprogramowania. Dostałem aktualizację. Na podstawie tego, co tu widziałem, mam nadzieję, że dostałem najnowszą zaktualizowaną poprawkę?

Dwa tygodnie później, dzisiaj, dostałem kontrolkę ostrzegawczą i komunikat "zmniejszona moc napędu". BRAK KLIMATYZACJI W TUCSON JEST NIE DO PRZYJĘCIA! Zanim udało mi się skontaktować z kimś w salonie, żeby odebrał telefon, było za późno, żeby go zabrać. Zaplanowano na poniedziałek na 8 rano, aby zdiagnozować problem.

Dam znać, jak poszło.

61 - 80 of 254 Posts