Chevy Bolt EV Forum banner
1 - 20 of 28 Posts

·
Registered
Joined
·
144 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi,

I've been using Remote Link app with my previous vehicles (Spark EV and Volt). However, OnStar people told me that Remote Link is out-dated, and to only use My Chevrolet from now on. So I got My Chevrolet set up, am able to see the Bolt, but the Key Fob commands are all grayed out. I was instructed to get Key Pass set up, so I did. From what I understand, Key Pass is intended to establish a connection between the key fob and the vehicle when within a distance of about 30 feet, and once connected then I can use the remote key fob commands.

What I want to do is turn on AC or heat when I'm far away, like in a restaurant or markets that can be several city blocks away. I was able to do this with Remote Link app on previous vehicles. It appears that My Chevrolet app is handicapped by the Key Pass 30-foot distance limitation. If I'm within 30 feet of the car, then there's no need to use any app at all, I can just press the round arrow button on the key fob to precondition the cabin, AND if I'm that close to the car, it won't make much difference as far as cooling or heating, because it'd only take me a few seconds to get in the car.

What am I doing wrong?
Thanks,
 

·
Registered
Joined
·
5,430 Posts
No clue. Like you, I was using Remotelink and then they killed it. Seems like they took the my.chevrolet.com car connection with it. Both bellied up about the same time.
 

·
Registered
Joined
·
5,430 Posts
Hey, just logged into my.chevrolet.com and instead of giving me an error I get this: "We’re connecting to your vehicle to update the charging status. This may take up to 3 minutes. " But then it times out and back to the error. Progress I guess.

edit: for grins, started the car and let it hook to my local wireless access point. then the my.chevrolet.com website connected to the car.
 

·
Registered
Joined
·
144 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Hey, just logged into my.chevrolet.com and instead of giving me an error I get this: "We’re connecting to your vehicle to update the charging status. This may take up to 3 minutes. " But then it times out and back to the error. Progress I guess.
Is this the error you got?

"System error: Please try again later. If this issue persists , please contact Support for assistance. (708)"
 

·
Registered
Joined
·
5,430 Posts
Is this the error you got?

"System error: Please try again later. If this issue persists , please contact Support for assistance. (708)"
This is the one I get on the my.chevrolet.com site: "We're sorry. There was an error connecting to your vehicle. Please refresh your browser or try again later."

RemoteLink error is "This version of the application is no longer supported. An application update is required to continue use. (400_1)"

I don't have the mychevrolet app. But I didn't think you needed keypass to get it to work. keypass to my knowledge was some sort of beta app so you don't need to give your key to a valet or you're sharing the car.
 

·
Registered
2021 Bolt Premier
Joined
·
3,481 Posts
This is the one I get on the my.chevrolet.com site: "We're sorry. There was an error connecting to your vehicle. Please refresh your browser or try again later."

RemoteLink error is "This version of the application is no longer supported. An application update is required to continue use. (400_1)"

I don't have the mychevrolet app. But I didn't think you needed keypass to get it to work. keypass to my knowledge was some sort of beta app so you don't need to give your key to a valet or you're sharing the car.
I spent an inordinate amount of time trying to get KeyPass to work, and never could. Fortunately, it doesn't buy you anything worthwhile, so I gave up.

The "refresh the browser" part did work on my *desktop*, when the vehicle diagnostics stuff didn't come up.

Try dragging down on the menu on your phone, to force data to update in the app. It's not "refreshing the browser", but it does force data to update.

I just started the MyChevrolet app on my Android phone, and after a few seconds, dragged down on the menu to force an update of vehicle data. It updated. Then I pressed on the "Key Fob" remote commands button and got the "Locks", "Precondition", "Horn and Lights" and "Learn More" options. I tried the "Unlock" command, and after inputting my four digit Onstar ID, the doors unlocked successfully.

I tried unlock and lock, and turned on and off the precondition function. They all worked fine from the MyChevrolet app. I didn't honk the horn out of deference to the neighbors.
 

·
Registered
Joined
·
1,376 Posts
@Darren Donovan, You are doing things correct. FYI, RemoteLink is dead and they even replaced it with a re-skinned version of myChevy app.

My phone is too old to support Keypass so I exclusively used OnStar via my phone's internet connection (wifi or cellular) and the myChevy Android App to execute keyfob commands like preconditioning HVAC.

Have you tried logging out of the myChevy app by scrolling all the way down on the main app screen, tapping "Account", scroll to the bottom of that Account page, and tap "Logout". Then log back in and see if it works? You could also try uninstalling myChevy app and re-installing too.

If you still haven't any keyfob functions, perhaps try switching your internet source (wifi vs cellular). Maybe the app can't reach the home servers to send keyfob commands. Last resort is go see your dealer.
 

·
Registered
Joined
·
144 Posts
Discussion Starter · #8 ·
I spent an inordinate amount of time trying to get KeyPass to work, and never could. Fortunately, it doesn't buy you anything worthwhile, so I gave up.

The "refresh the browser" part did work on my *desktop*, when the vehicle diagnostics stuff didn't come up.

Try dragging down on the menu on your phone, to force data to update in the app. It's not "refreshing the browser", but it does force data to update.

I just started the MyChevrolet app on my Android phone, and after a few seconds, dragged down on the menu to force an update of vehicle data. It updated. Then I pressed on the "Key Fob" remote commands button and got the "Locks", "Precondition", "Horn and Lights" and "Learn More" options. I tried the "Unlock" command, and after inputting my four digit Onstar ID, the doors unlocked successfully.

I tried unlock and lock, and turned on and off the precondition function. They all worked fine from the MyChevrolet app. I didn't honk the horn out of deference to the neighbors.
That's what I expected to be able to do. I went through all the steps you did, but after swiping down the menu to refresh, all the icons under Locks, Precondition, and Horn & Lights are grayed out.

Is your OnStar subscription still active? What OnStar plan do you have? I've never subscribed to any "Pay" plan in the past, and was always able to use the Remote Link app to precondition the car. I think that with the cancellation of Remote Link and introduction of My Chevrolet app, that's no longer the case. I just looked at the OnStar website, and there are 3 subscription plans:

Safety & Security: $24.99/month
Safety & Security + Remote Access: $34.99/month
Safety & Security + Unlimited Access: $59.99/month

Only the 2nd and 3rd plan have the "Remote Key Fob" feature. This really blows, what used to be free now will cost either $34.99, or $59.99, per month. I don't want any of the other features.

https://www.onstar.com/us/en/why_on...VTFuGCh3QOghvEAAYASAAEgIsMfD_BwE&gclsrc=aw.ds
 

·
Registered
Joined
·
179 Posts
You don't need a subscription for the My Chevrolet app to work.


The Bolt has 5 years included of basic connectivity. If you say "I don't want any OnStar service", your app will still work.


As with all things like this: Delete the app, reboot your phone, reload the app, re-do your setup carefully. Also make sure that you have updated the Entertainment System under the self update that was available (see another thread on this site)


Once you have the two connect, it works great. I love to precondition my car in winter, In Denver, when I fly back into the airport. I do it from the plane, and by the time I get to the car it is toasty warm.


And, as @GregBrew suggested, don't bother with Key Pass at all.
 

·
Registered
Joined
·
1,165 Posts
I spent an inordinate amount of time trying to get KeyPass to work, and never could. Fortunately, it doesn't buy you anything worthwhile, so I gave up.
KeyPass™ indeed was a colossal PITA to get working but I'm actually really glad I stuck with it and got it set up, since the connectivity for the My Chevrolet App and web site through OnStar died last month the only way I can check the battery SoC is with the My Chevrolet app connected via KeyPass™

FWIW after doing a bunch of research I found that the trick was to first put the phone into airplane mode, this shuts off all radios including cellular, WiFi and Bluetooth (KeyPass™ uses Bluetooth). Then you manually turn Bluetooth back on and start the KeyPass™ pairing process. Once it starts to pair (actually recognizes the car) you have to turn airplane mode off to complete the pairing process. There is still some very tricky timing because you have about 1-2 seconds max to scan the barcode that appears on the car's display before it auto-cancels on you. Eventually, after at least a half dozen tries I was able to get through it.
 

·
Registered
Joined
·
1,165 Posts
That's what I expected to be able to do. I went through all the steps you did, but after swiping down the menu to refresh, all the icons under Locks, Precondition, and Horn & Lights are grayed out.
There's a known issue with OnStar where none of the OnStar connected apps can actually speak with the car, this includes the MyChevrolet app and the my.chevrolet.com web site. If you log onto the web site and you see the error message: We're sorry. There was an error connecting to your vehicle. Please refresh your browser or try again later. then you are experiencing this issue and there's nothing you can do to solve it.

 

·
Registered
Joined
·
10,125 Posts
There's a known issue with OnStar where none of the OnStar connected apps can actually speak with the car, this includes the MyChevrolet app and the my.chevrolet.com web site. If you log onto the web site and you see the error message: then you are experiencing this issue and there's nothing you can do to solve it.
It appears to be working as well as it ever did; which means if you clear out your browser, and keep hitting the "Refresh Charging Status" button, it will eventually find the car.
 

·
Registered
Joined
·
10,125 Posts
It reminds me of the pigeon experiments my wife did, in college, on variable reinforcement. Just keep pecking. :-(
 

·
Registered
Joined
·
144 Posts
Discussion Starter · #14 ·
KeyPass™ indeed was a colossal PITA to get working but I'm actually really glad I stuck with it and got it set up, since the connectivity for the My Chevrolet App and web site through OnStar died last month the only way I can check the battery SoC is with the My Chevrolet app connected via KeyPass™

FWIW after doing a bunch of research I found that the trick was to first put the phone into airplane mode, this shuts off all radios including cellular, WiFi and Bluetooth (KeyPass™ uses Bluetooth). Then you manually turn Bluetooth back on and start the KeyPass™ pairing process. Once it starts to pair (actually recognizes the car) you have to turn airplane mode off to complete the pairing process. There is still some very tricky timing because you have about 1-2 seconds max to scan the barcode that appears on the car's display before it auto-cancels on you. Eventually, after at least a half dozen tries I was able to get through it.
Wow, that was some PITA process indeed. It just varies so much from one case to another. I didn't have to do anything like what you did, Key Pass was connected easily. Yes, I did scan the QR code, and turned BT on, but nothing involving Airplane mode on the phone.
 

·
Registered
Joined
·
1,165 Posts
It appears to be working as well as it ever did; which means if you clear out your browser, and keep hitting the "Refresh Charging Status" button, it will eventually find the car.
Hrm, I have tried it more than a dozen times on multiple computers and multiple browsers. I just tried again, using Internet Explorer (!) and tried to refresh charging status more than 10 times and it did not work once.

Previous to this it was buggy and slow but it did generally work.

Also worth noting that voltstats hasn't got data for my car from OnStar since 4/23 which is the same time that the app and web site stopped working. It's getting data from most other Bolt owners up to today.

And when I interrupt a charge session I no longer get a text message which it used to do very reliably.

I'm 99% sure that the car is not talking to OnStar.
 

·
Registered
Joined
·
144 Posts
Discussion Starter · #16 ·
There's a known issue with OnStar where none of the OnStar connected apps can actually speak with the car, this includes the MyChevrolet app and the my.chevrolet.com web site. If you log onto the web site and you see the error message: We're sorry. There was an error connecting to your vehicle. Please refresh your browser or try again later. then you are experiencing this issue and there's nothing you can do to solve it.

How did you bring up the "My Charging & Efficiency Status" screen?
Here's what my screen shows:


 

·
Registered
Joined
·
144 Posts
Discussion Starter · #18 ·
raitchison:

I did scroll down, and was not able to click on anything that would bring up "My Charging & Efficiency Status". :confused:

 

·
Registered
Joined
·
5,430 Posts
raitchison:

I did scroll down, and was not able to click on anything that would bring up "My Charging & Efficiency Status".
odd. looked thru settings. is your advanced diagnostics disabled? turned mine off and still showed charging & efficiency. but didn't log out and back in so may not have triggered a change.

have you tried a different browser or device?
 

·
Registered
Joined
·
5,430 Posts
I'm 99% sure that the car is not talking to OnStar.
yesterday I turned the car on and hooked to my home wifi and it appeared in the my.chevrolet.com website. today it was back to an error. but playing around with settings and checking the profile page about five or six times it finally found the car.
 
1 - 20 of 28 Posts
Top