Byliśmy na kolacji i zjedliśmy drogą pizzę w sobotni wieczór z dalszą rodziną, a ja dostałem przerażające "ograniczenie mocy napędu". Kilkakrotnie próbowałem zresetować komputer, odłączając akumulator 12V, ale nic z tego. Jakkolwiek błąd widział komputer, nie odpuszczał. Zrezygnowaliśmy z AAA, ponieważ mamy pomoc drogową w State Farm, samochód ma 78 tys. mil, więc układ napędowy jest nadal objęty gwarancją, to jest do bani, ale to nie koniec świata. Próbujemy skorzystać z naszej pomocy drogowej od State Farm, a oni mówią, że nasze samochody nie mają pomocy drogowej w nagłych wypadkach!@!@##$@(&!@*! Jaki jeszcze rodzaj pomocy drogowej istnieje? Na szczęście moja mama nadal miała AAA, więc czekaliśmy 2,5 godziny na przyjazd lawety. Odholowaliśmy go do oczywiście zamkniętego salonu, który był również zamknięty w niedzielę. W poniedziałek rano dostałem SMS-a od "Stealership"
Mogę zaświadczyć, że ich plac naprawczy był zatłoczony i zaczął przelewać się na plac sprzedaży samochodów. Zapytałem, czy wszystkie salony w okolicy są takie, a on odpowiedział: "Nie wiem, ale śmiało dzwoń po okolicy". Czytałem wystarczająco dużo skarg od właścicieli Boltów na czekanie miesiącami na wymianę baterii, więc moje nadzieje nie są wysokie. Kupiłem tanio 2011 Priusa, który stał zaparkowany przez kilka miesięcy. Akumulator 12V był martwy, nadal był "objęty gwarancją", z tym że najwyraźniej oligopole akumulatorowe zdecydowały, że akumulator, który jest tylko lekko martwy, jest objęty gwarancją, ale akumulator, który jest naprawdę, naprawdę martwy, nie jest objęty gwarancją. Zabawny fakt: większość sklepów z częściami samochodowymi żąda 250 USD za akumulator Prius 12V, Costco ma go za 160 USD. Tag & Title 350 USD dla urzędu skarbowego. W poniedziałek po południu odebrałem resztę moich rzeczy z mojego Bolta i zauważyłem, że położyli plastikową i papierową matę podłogową na samochodzie, aby go przesunąć, ale był on dokładnie w tym samym miejscu, w którym zostawił go kierowca lawety (na przeszkodzie).