Nawet jasność słońca nie może przebić się przez butelkę czarnego oleju w moim wcześniejszym poście - próbowałem tego. Ale żeby cię rozbawić, spróbowałem tego z przezroczystym pojemnikiem na próbki o średnicy 4 cm, który zachowałem, patrz zdjęcie poniżej.
Powodem tego jest to, że błyszczące drobinki to
świeże cząstki zużycia, najprawdopodobniej występujące w skrzyni biegów, która jest nowa lub działa w stanie pogorszonym. W przypadku mojego Kona EV skrzynia biegów
nie uległa awarii, a zdecydowana większość materiału żelaznego jest obecna od prawie 3 lat, od kiedy samochód był nowy. Cząstki docierające, które są zrzucane z kół zębatych, zostały starte z widocznych błyszczących drobinek w bardzo drobny pył przez miliony miażdżących uderzeń z ciągłej cyrkulacji przez łożyska i koła zębate. Materiał czernieje pod wpływem ciepła i nie jest już nawet bardzo magnetyczny. Ten olej leżał w tym pojemniku przez 4-6 tygodni, a zawartość nie osiadła, czerń pozostaje w zawieszeniu.
Ten problem z czernią nie wystąpi w skrzyni biegów Bolt (zakładając normalne działanie), ponieważ świeże cząstki zużycia, które nie zostaną złapane przez filtr, wkrótce zostaną przyciągnięte do magnesu i na zawsze odizolowane. Bardzo niewielu, jeśli w ogóle, uniknie magnesu, o to dba prosta prawdopodobieństwo statystyczne. Ale teraz mam dwie magnetyczne korki spustowe w moim Kona, więc jeśli chodzi o mnie, problem ten został rozwiązany.