Ile kwart potrzeba? Czy spuściłeś płyn z obu śrub pod skrzynią biegów?
ZAKTUALIZOWANO DLA JASNOŚCI
Kupujesz 3 kwarty, wlewasz 3 kwarty i być może 0,25 do 0,3 kwarty wypływa z
otworu poziomu płynu (około 5 cm nad śrubą spustową po stronie kierowcy) ... Zatem samochód zatrzymuje około 2,7 kwarty.
Tak, są one oddalone od siebie o około 15 cm, a strona pasażera wskazuje na ziemię, podczas gdy strona kierowcy jest prostopadła do ziemi.
Podniosłem również samochód na 4 podpórkach i położyłem poziomicę w poprzek dolnej części zderzaka przy dolnym wlocie powietrza, aby upewnić się, że samochód jest tak wypoziomowany, jak to możliwe L --> R (wiem, że było dobrze F --> R). Zrobiłem to ze względu na konieczność napełniania skrzyń biegów i transaxle przez lata, najlepszym sposobem wykonania tej usługi jest podnośnik w warsztacie (lub w garażu bogatego przyjaciela

) lub podniesienie całego samochodu na płaskiej powierzchni.
Ponadto, profesjonalna wskazówka... POLUZUJ NAJPIERW
ŚRUBĘ NAPEŁNIAJĄCĄ (po stronie pasażera transaxle), uzasadnienie jest takie, że jeśli nie możesz jej odkręcić, to przynajmniej w skrzyni biegów nadal masz płyn. Będziesz potrzebować przegubu obrotowego i przedłużki 30 cm na nasadce 14 mm, aby się tam dostać.
Na koniec, NIE MA ŻADNYCH PODKŁADEK USZCZELNIAJĄCYCH. Po prostu dokręć je, aż będą mocno (nie użyłem klucza dynamometrycznego), ALE pozwoliłem samochodowi postać przez 10-15 minut po całkowitej wymianie płynu, aby sprawdzić, czy płyn wycieka z któregoś z otworów, zanim założyłem ten osłonę aerodynamiczną.