Chevy Bolt EV Forum banner
  • Hey Guest, welcome to ChevyBolt.org. We encourage you to register to engage in conversations about your Bolt.
  • Battery replacement master thread - please do not create a new thread.
61 - 80 of 80 Posts
Dziękuję, Msquared. Dzwoniłem w sprawie cen w mojej okolicy. Sklep z oponami w pobliżu mojego starego biura, gdzie oddawałem moje samochody przez 20 lat, polecił Kumho ES TA51A, który kosztuje 549 $ (bez podatków), w przeciwieństwie do Kumho PA51, który kosztuje 499 $. 50 $ to niewiele, jeśli ES sprawia, że opona jest bardziej komfortowa i lepsza w prowadzeniu. Ale nie wszystkie modele jednego producenta są takie same, więc byłbym wdzięczny za Twoją opinię.
Mam je teraz zamontowane w moim 22 EUV. Dam znać, jak poszło. Obecnie na General AS-05, które przejechały ponad 50 000 mil.

Mam 107 000 mil na moim samochodzie. Z opon OEM przejechałem 57 000 mil, ale właśnie wkręciłem śrubę w jedną z moich opon i nie czuję się komfortowo z jej naprawą przy pozostałej głębokości bieżnika i zdecydowałem się na nowe opony.

Dzięki. Całkowicie zgadzam się z trakcją. Ogólnie bardzo lubię ElectricDrive2s i nie kupię już OEM. To również solidne opony, z dwoma stalowymi pasami i dwuwarstwową ścianą boczną. Szerokość bieżnika jest również większa niż w przypadku wielu opon w tym rozmiarze. Opony ElectricDrive dobrze radzą sobie z ciężarem EV. Mają również dobrą ochronę obręczy.

Nie wiem, czym mój V2 różni się od Twojego V1, prawdopodobnie tylko małymi poprawkami. Nigdy nie widziałem, jak wygląda piankowa wkładka. Przyniosłem moje felgi Cruze Eco do Discount Tire i kupiłem od nich opony. Nie nadszedł jeszcze czas na zdjęcie opon zimowych, ale chciałem skorzystać z wygasającej zniżki na opony.
Podoba mi się ElectricDrive2s w moim EUV, zamontowane w lutym, ale ostatnio zaczęły się wibracje przy 67 mph (które stopniowo się pogarszały), których kilka wizyt w celu ponownego wyważenia nigdy nie rozwiązało.

Ostatecznie zdemontowali opony z felg i stwierdzili, że jedna z nich uległa delaminacji pianki. Technik powiedział, że znalazł piankę "zwiniętą" po jednej stronie opony. Americas Tire zamówiło zamiennik, który został zainstalowany dzisiaj. Oto, co technik wyciągnął z oryginalnej opony:
Image

Po przejechaniu 33 500 mil na oponach OEM, właśnie kupiłem Electricdrive 2. Wszystkie oryginalne opony mają 4-5/32 i jedna ma wtyczkę. Jestem pewien, że mógłbym kontynuować jazdę na oponach OEM, ale wydaje się to fałszywą oszczędnością.

One new EV tire claims they used computer model and don't need foam.
Wyobraź sobie, że użyliby pianki razem z modelem komputerowym. To mogłaby być pierwsza "bezgłośna" opona.:unsure:

Czytałem, że kilka modeli z pianką to robi lub może robić. Nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Prawdopodobnie olej w przewodach sprężonego powietrza w warsztacie??
Nowa opona EV twierdzi, że użyła modelu komputerowego i nie potrzebuje pianki.
Tak naprawdę nie potrzebują pianki. Dopóki nie dotarła opona zamienna, jeździłem na starej bez pianki. Żadnych problemów i nie zauważyłem żadnego wzrostu hałasu. Najwyraźniej wiele osób po prostu decyduje się na usunięcie pianki i zachowanie opon. Americas Tire również oferowało taką opcję.

Tak naprawdę nie potrzebują pianki. Dopóki nie dotarła zamienna opona, jeździłem na starej bez pianki. Żadnych problemów i nie zauważyłem żadnego wzrostu hałasu. Najwyraźniej wiele osób po prostu decyduje się na usunięcie pianki i zachowanie opon. Americas Tire również zaoferowało taką opcję.
Przy 3/4 opon wciąż z pianką, nie jest zaskakujące, że nie zauważyłeś różnicy. Być może potrzebny byłby miernik dB i kontrolowany test.

Jeśli pianka nie robi żadnej różnicy, to chyba wszystko jest marketingiem. Cieszę się, że zapłaciłem tylko 175 dolarów za oponę, co było konkurencyjne w porównaniu z porównywalnymi oponami niezawierającymi pianki.

Jeżdżę po wielu nawierzchniach. Opona musiałaby być magiczna, żeby na wszystkich była cicha.

Miałem przebitą oponę w Tesli i dziecko powiedziało, że miało problem ze znalezieniem. Myślę, że usunęli dużo pianki w tym procesie. Nie widzę różnicy, ale mam ubytek słuchu.

Podoba mi się ElectricDrive2s w moim EUV, zamontowane w lutym, ale ostatnio zaczęły się wibracje przy 67 mph (które stopniowo się pogarszały), których kilka wizyt w celu ponownego wyważenia nigdy nie rozwiązało.

Ostatecznie zdemontowali opony z felg i stwierdzili, że jedna z nich uległa delaminacji pianki. Technik powiedział, że znalazł piankę "zwiniętą" po jednej stronie opony. Americas Tire zamówiło zamiennik, który został właśnie dziś zamontowany. Oto, co technik wyciągnął z oryginalnej opony:
View attachment 74064
Przez ostatnie kilka dni przy 50+ zauważam wibracje w moich ElectricDrive 2's. Założę się, że to ten sam problem z co najmniej jedną oponą. Czy możemy zaufać, że to się nie powtórzy?

Przez ostatnie kilka dni przy 50+ zauważam wibracje w moich ElectricDrive 2. To jest naprawdę dość złe. Założę się, że to ten sam problem z co najmniej jedną oponą. Czy możemy zaufać, że to się nie powtórzy? Kupiłem swoje w Discount Tire, która jest tą samą firmą i zabiorę tam samochód.
Niestety, nie ma gwarancji, że problem się nie powtórzy. Ale przynajmniej jest historia, że problem jest realny i powinni to sprawdzić.

Przez ostatnie kilka dni przy 50+ zauważam wibracje w moich ElectricDrive 2. To naprawdę dość źle. Założę się, że to ten sam problem z co najmniej jedną oponą. Czy możemy zaufać, że to się nie powtórzy? Kupiłem swój w Discount Tire, która jest tą samą firmą i zabiorę samochód.
Obciążnik koła mógł odpaść. Sprawdź to.

Odważnik koła mógł się odczepić. Sprawdź to.
Mam wizytę w Discount Tire w sobotę i opublikuję, co znajdą. Nigdy wcześniej nie doświadczyłem odczepienia się odważnika koła na niedawno zamontowanych kołach, więc stawiam na wkładkę piankową.

Niestety, nie ma gwarancji, że problem się nie powtórzy. Ale przynajmniej jest historia, że problem jest realny i powinni go sprawdzić.
Obciążnik koła mógł odpaść. Sprawdź to.
Wkładka piankowa całkowicie się poluzowała w przedniej lewej oponie. Jestem teraz w Discount Tire i zamierzają sprawdzić pozostałe trzy. Dano mi możliwość po prostu usunięcia wkładki, ale są one jednym z powodów, dla których kupiłem te opony.

Kiedy wkładka ElectricDrive 2 ulegnie awarii, czy gwarancja oferuje całkowicie bezpłatną wymianę, czy wymianę proporcjonalną?
Discount Tire zapewniło mnie, że nie będę musiał nic płacić. Opony są jednak dość nowe, mają może tylko 1000 mil przebiegu. Nie mogłem podać rzeczywistej liczby mil, ponieważ zamontowałem je w lutym, ale zamontowałem je dopiero pod koniec kwietnia, kiedy zdemontowałem opony zimowe. Niestety, nie zanotowałem wtedy przebiegu.

Wkładka piankowa całkowicie się odkleiła w przedniej lewej oponie. Jestem teraz w Discount Tire i sprawdzą pozostałe trzy. Dostałem opcję posiadania tylko jednej opony bez wkładki, ale są one powodem, dla którego kupiłem te opony.

Edycja: To była tylko jedna opona. Dostanę nową oponę i przez kilka dni będę jeździł na "złej" bez wkładki piankowej. Chociaż jedna opona bez wkładki piankowej prawdopodobnie nie zrobiłaby zauważalnej różnicy w hałasie, Goodyear musi otrzymać wiadomość, że kontrola jakości musi ulec poprawie w tych ElectricDrive2s. DT odeśle oponę do Goodyear.
Dokładnie tak samo jak u mnie. Lewa przednia delaminacja, jedyna opona wykazująca ten problem. jeździłem bez wkładki przez kilka dni, aż dotarła wymiana. Bardzo interesujące.

Dokładnie to samo co u mnie. Delaminacja lewego przedniego koła, jedyna opona wykazująca ten problem. jeździłem kilka dni bez wkładki, aż nadeszła wymiana. Bardzo interesujące.
Muszę wierzyć, że to przypadek, że u nas obojga było to lewe przednie koło. Jeśli przydarzy się to znowu nam obojgu i będzie to lewe przednie koło, to coś jest na rzeczy. :unsure:

Facet z Discount Tire, który mnie zameldował, był przekonany, że odklejenie się piankowej wkładki było wysoce mało prawdopodobne, kiedy powiedziałem mu o moich podejrzeniach. Kiedy technik wrócił z wiadomościami, obgadał wkładki, mówiąc, że nie robią żadnej różnicy i powinienem po prostu bez niej żyć na jednej oponie. Powiedziałem mu, że jeśli nie robią żadnej różnicy, Goodyear nie powinien był ich instalować. W każdym razie, skoro zapłaciłem za wkładki, oczekuję wszystkich czterech, a Goodyear nie powinien zostać zwolniony z odpowiedzialności za tę usterkę.

Muszę wierzyć, że to przypadek, że u nas obojga była to lewa przednia opona. Jeśli przydarzy się to znowu nam obojgu i będzie to lewa przednia, to coś się dzieje. :unsure:

Gość z Discount Tire, który mnie odprawiał, był przekonany, że odklejenie się piankowej wkładki jest wysoce nieprawdopodobne, kiedy powiedziałem mu o moich podejrzeniach. Mówił o tym, jak dobrze są przymocowane. Kiedy technik wrócił z wiadomościami, obgadał wkładki, mówiąc, że nie robią żadnej różnicy i że powinienem po prostu bez niej żyć na jednej oponie. Powiedziałem mu, że jeśli nie robią żadnej różnicy, Goodyear nie powinien był ich instalować. W każdym razie, skoro zapłaciłem za wkładki, oczekuję wszystkich czterech, a Goodyear nie powinien uniknąć odpowiedzialności za tę usterkę.
Dokładnie dlatego zamieściłem zdjęcie gościa z Americas Tire trzymającego piankę. 🙂 Powiedzenie czegoś ma większą wagę, jeśli masz zdjęcie (lub przynajmniej zanim pojawiły się zdjęcia generowane przez AI).

Dokładnie dlatego zamieściłem zdjęcie gościa z Americas Tire trzymającego piankę. 🙂 Powiedzenie czegoś ma większą wagę, jeśli masz zdjęcie (lub przynajmniej zanim pojawiły się zdjęcia generowane przez AI).
Dobry punkt! Zamierzam poprosić o zobaczenie opony i wkładki piankowej, które wysyłają z powrotem do Goodyeara. Gdybyśmy obaj zgodzili się na pozostawienie oryginalnej opony bez wkładki, Goodyear nie zapłaciłby ceny za ich awarię kontroli jakości. Bardziej prawdopodobne byłoby, że po prostu będzie się to przydarzać innym.

61 - 80 of 80 Posts