Dostałem również kompaktowe/pączkowe koło zapasowe do naszego Bolta. Oto kilka szczegółów, które mam nadzieję, że pomogą. Zaczęłem od używanego koła zapasowego 2015 Chevy Cruze, które ma 16 cali w porównaniu do standardowych 17 cali dla Bolta. Aby jak najbardziej zbliżyć się do średnicy koła i opony Bolta wynoszącej 25,6 cala, kupiłem kompaktową oponę zapasową (rozmiar 135/90R16), co daje łączną średnicę 25,5 cala. Prześwit dla koła i zacisku hamulcowego/zawieszenia jest dobry, z prześwitem około 1/2 cala. Sugeruję rozmowę z działem serwisowym dealera Chevroleta i uzyskanie kopii instrukcji serwisowej Bolt EV - dokument 4538698. Pokazuje ona spód Bolta i (widząc, że samochód nie jest wyposażony w koło zapasowe, nie ma widocznych oznaczonych punktów podnoszenia) obraz i punkty dla "Podnoszenia i podnoszenia pojazdu". Aby uniknąć uszkodzeń przez przypadkowe podnoszenie w stosunku do spodu osłony akumulatora lub innych słabych punktów, gorąco polecam ten dokument. Jeśli dealer niechętnie go udostępnia, skontaktuj się ze mną, a chętnie udostępnię kopię. Koło zapasowe dobrze mieści się pod fałszywą podłogą, leżąc płasko, co pozwala na normalne dopasowanie osłony. To, wraz z podnośnikiem nożycowym i kluczem do nakrętek kół do nakrętek kół 19 mm, było wszystkim, czego potrzebowałem. Nakrętki kół samochodu dobrze pasują do 16-calowego koła zapasowego Chevy Cruze.