Chevy Bolt EV Forum banner
  • Hey Guest, welcome to ChevyBolt.org. We encourage you to register to engage in conversations about your Bolt.
  • Battery replacement master thread - please do not create a new thread.
181 - 200 of 304 Posts
Przejrzałem ten wątek, być może zbyt szybko. Nie widzę, żeby ktoś znalazł tymczasowe koło zapasowe, które zmieści się w dolnej przestrzeni bagażowej po usunięciu styropianu. Czy to prawda? Wiem, że rozmiar byłby problematyczny do użycia na jakąkolwiek odległość z przodu. W razie potrzeby użyłbym go tylko na bardzo krótkich dystansach lub zamieniłbym go z oponą z tyłu. Bardzo chciałbym umieścić go w tym dolnym obszarze.
Nie sądzę, żebyś znalazł taki, który zmieści się w dolnej studzience, jest po prostu za mały. Zostawiłem tam szablon ze styropianu i udało mi się zmieścić tam podnośnik i ładowarkę 110 V wraz ze śrubą holowniczą. Znalazłem przyzwoity zestaw koła zapasowego i podnośnika na eBay (#323318035864) i działa dobrze zarówno z przodu, jak i z tyłu opon. Udało mi się zepsuć oryginalne samouszczelnienie na kawałku gruzu drogowego i przysiągłem, że nigdy więcej nie będę musiał być holowany do dealera (oczywiście następnego dnia. . . i nie było mnie wtedy w mieście).

Kupiłem nowego Bolta z 2019 roku w sobotę i pojechałem nim do domu. W niedzielę pojechałem go naładować na bezpłatnej lokalnej stacji ładowania. Jaguar już tam był i zajmował nieco ponad połowę dwóch miejsc, więc zaparkowałem blisko kostki brukowej po jednej stronie, gdy on kończył (żeby dać mu miejsce do wyjazdu).

Kiedy odjechał, wycofałem i zająłem lepsze miejsce do ładowania i otarłem o kostkę brukową prawą przednią oponą i natychmiast złapałem gumę. Zestaw naprawczy do opon w samochodzie nie uszczelnił przebicia w boku opony i musiałem poprosić OnStar o holowanie do lokalnego dealera. Straciłem przez to pół dnia.

Zamierzam poszukać zapasowego koła Spark, osłony koła zapasowego i podnośnika. Wiem, że to był przypadek, ale cała idea, że nie potrzebujesz zapasowego koła, jest śmieszna.

...Wycofałem się i zająłem lepsze miejsce do ładowania, a następnie otarłem o kostkę brukową prawą przednią oponą i natychmiast złapałem gumę. Zestaw naprawczy do opon w samochodzie nie uszczelnił przebicia w boku opony i musiałem poprosić OnStar o holowanie do lokalnego dealera. To zmarnowało pół dnia.
Poczekaj, aż powiedzą ci, jak długo potrwa wymiana. Kiedy składałem swój zestaw zapasowy, minęło ponad miesiąc, zanim sklep z oponami dostał oponę OEM od Michelina.

Nawet jeśli nie wożysz zapasowego koła zamontowanego na feldze w samochodzie, prawdopodobnie dobrym pomysłem jest posiadanie jednego, nawet jeśli tylko stoi w garażu, ponieważ ma nietypowy rozmiar, którego wydaje się brakować.

Kiedy wyszedł, wycofałem się i zająłem lepsze miejsce do ładowania, a prawą przednią oponą otarłem się o kostkę brukową i natychmiast złapałem gumę. Zestaw do naprawy opon w samochodzie nie uszczelnił przebicia w boku opony...
Wydaje się, że nie trzeba wiele, aby zniszczyć ścianę boczną tych opon. Coś podobnego przydarzyło się mnie. Droga pomyłka. Warsztat znalazł zamiennik w magazynie bez samouszczelniającego się syfu, o którym niewiele myśleli.

Poczekaj, aż powiedzą ci, jak długo zajmie wymiana. Kiedy składałem zestaw zapasowy, zajęło mi ponad miesiąc, zanim sklep z oponami dostał oponę OEM od Michelina.
Całkowicie się zgadzam. Włożyłem pełnowymiarowe koło zapasowe po przeczytaniu tego i innych wątków, żeby być bezpiecznym. Dotarcie opony do lokalnego Costco zajęło 3 tygodnie. To nie jest coś, co regularnie mają w magazynie.

Bardzo dziękuję za przemyślenia, ludzie. Wygląda na to, że moje szczęście jest nieco lepsze tutaj, w Centralnym NJ. Dealer wysyła oponę przez FedEx i powinna być jutro. Będzie to kosztować około 250 dolarów z wyważeniem, co jest do bani, ale przypuszczam, że to "podatek dla idiotów nowych użytkowników".

Będę cholernie uważał na ścianki boczne w przyszłości i zamówiłem zestaw zapasowy (wraz z podnośnikiem) z eBay za 160 dolarów. Prawdopodobnie zachowam to w samochodzie i prawdopodobnie złożę pełnowymiarowe koło zapasowe, które będę trzymał w garażu (lub wrzucę do samochodu podczas długich podróży). [Costco to świetny pomysł.]

Bardzo doceniam wasze przemyślenia i opinie.

Całkowicie się zgadzam. Włożyłem pełnowymiarowe koło zapasowe po przeczytaniu tego i innych wątków, żeby być bezpiecznym. Dotarcie opony do lokalnego Costco zajęło 3 tygodnie. To nie jest coś, co mają regularnie w magazynie.
Przepraszam, gdzie znalazłeś felgę do pełnowymiarowego koła zapasowego i jaki ma rozmiar? Czy można po prostu użyć felgi z koła zapasowego Spark (np. z serwisu eBay) i założyć na nią oponę w pełnym rozmiarze?

Przepraszam, gdzie znalazłeś felgę do pełnowymiarowego koła zapasowego i jaki ma rozmiar? Czy można po prostu użyć felgi z koła zapasowego Spark (np. z serwisu EBay) i założyć na nią pełnowymiarową oponę?
Felga, którą dostałem, była "odnowionym" kołem Premier. Pomysł zaczerpnąłem z innego wątku:
https://www.chevybolt.org/forum/9-2...ev-general-discussion-forum/28979-full-size-spare-tire-complete.html#post421753

Powodem, dla którego zdecydowałem się na pełnowymiarowe koło zapasowe (Premier), było to, że jeśli kiedykolwiek miałbym go użyć, mógłbym zostawić je w Bolcie i jeździć tak daleko i tak długo, jak potrzebuję, zwłaszcza że zamówienie opony zajmuje tak dużo czasu. Właściwie, patrząc w przyszłość, mój plan jest następujący: jeśli jedna z obecnych opon pęknie, zamierzam założyć koło zapasowe, zamówić nową oponę, a następnie zamontować ją po przeciwnej stronie niż koło zapasowe, aby zużycie opon było równomiernie rozłożone.

Dzięki wielkie za przemyślenia, ludzie. Wygląda na to, że moje szczęście jest trochę lepsze tutaj, w Central NJ. Dealer ma zamiar wysłać oponę FedExem i powinna być jutro. Będzie to kosztować około 250 dolarów z wyważeniem, co jest do bani, ale przypuszczam, że to "podatek od idiotów dla nowych użytkowników".

Będę bardzo uważał na ścianki boczne i zamówiłem zestaw zapasowy (wraz z podnośnikiem) z serwisu EBay za 160 dolarów. Prawdopodobnie zachowam go w samochodzie i prawdopodobnie złożę pełnowymiarowe koło zapasowe, które będę trzymał w garażu (lub wrzucę do samochodu podczas długich podróży). [Costco to świetny pomysł.]

Naprawdę doceniam wasze przemyślenia i opinie.
Nie jestem pewien, jaki zestaw zapasowy dostałeś z serwisu eBay, ale wszystkie, które widziałem, które są reklamowane dla Bolta, tak naprawdę nie są przeznaczone dla Bolta. GM nie oferuje koła zapasowego ani podnośnika do Bolta, więc prawdopodobnie ktoś wziął koło zapasowe do innego pojazdu GM, które pasuje do Bolta i sprzedaje je jako "koło zapasowe Bolta". Opona może nadal działać (chociaż prawdopodobnie koło zapasowe będzie miało znacznie inną średnicę niż opony OEM), ale podnośnik jest większym problemem. Prawie wszystkie "awaryjne" podnośniki samochodowe (tego rodzaju, które są dołączone do samochodów) podnoszą samochód za pomocą spoiny zaciskowej, Bolt nie ma punktów podnoszenia spoiny zaciskowej jak większość samochodów (prawdopodobnie dlatego, że GM nigdy nie zamierzał, aby ktokolwiek próbował zmienić oponę na poboczu drogi w Bolcie). Wiem, że niektórym osobom udało się użyć podnośnika w stylu spoiny zaciskowej do podniesienia swojego Bolta, ale nie sądzę, aby było to bezpieczne lub pewne. Najlepszym rozwiązaniem w przypadku awaryjnego podnośnika do Bolta jest zdobycie podnośnika z Chevroleta S-10 lub Blazera, które są przeznaczone do podnoszenia samochodu za pomocą małego gniazda, które ma Bolt.

Jako poszukiwacz przygód na roadtripie, planujący być w miarę możliwości samowystarczalnym, chcę mieć ze sobą prawdziwe koło zapasowe. Prawdziwym wyzwaniem jest teraz zamontowanie go w taki sposób, aby: Nie zabiło mnie w wypadku, który w innym przypadku można przeżyć! I nie zmniejszało znacznie przestrzeni ładunkowej. Rozważam 2 opcje przechowywania. 1) Cięcie i formowanie istniejącej, dziwnej w kształcie wanny, ponieważ wydaje się, że jest trochę miejsca do pracy na końcu zderzaka. (Obawiam się, że ta opcja zmieni fizykę strefy zgniotu w razie wypadku, czyniąc MNIE strefą zgniotu, ponieważ nieustępliwe koło jest pchane do przodu w przypadku uderzenia w tył. 2) Montaż pionowy - nie poziomy, usunięcie plastikowego, formowanego wnętrza po stronie kierowcy i przyspawanie gwintowanego słupka do dostępnego metalu, zastępując plastik, teraz ze słupkiem montażowym przez nowy, niestandardowy otwór. Opona stojąca na bieżniku trzymana z boku przez gwintowany słupek, następnie przeciąłbym fałszywą podłogę, aby móc pozostawić oponę na miejscu podczas podnoszenia reszty w górę, aby uzyskać dostęp do przestrzeni do przechowywania poniżej. Myśli, komentarze, sugestie. Będę podróżował z prawdziwym kołem zapasowym, NIE zamontowanym na bagażniku dachowym, przewożonym na przyczepie, leżącym na boku w mojej przestrzeni ładunkowej.

Myśli, komentarze, sugestie. Będę podróżował z prawdziwym kołem zapasowym, NIE zamontowanym na bagażniku dachowym, przewożonym na przyczepie, leżącym na boku w mojej przestrzeni ładunkowej.
Człowieku, naprawdę utrudniasz sprawę. A co z kołem zapasowym zamontowanym na uchwycie opuszczanym lub odchylanym, który pasuje do odbiornika 2"?
https://www.etrailer.com/RV-Cargo/Roadmaster/RM-195225.html
https://www.carid.com/wilco-offroad...ilco-offroad/standard-hitchgate-solo-black-spare-tire-carrier-mpn-uhg32130.html

Jako poszukiwacz przygód na drodze, planujący być w miarę możliwości samowystarczalny, chcę mieć ze sobą prawdziwe koło zapasowe. Prawdziwym wyzwaniem jest teraz zamontowanie go w taki sposób, aby: Nie zabiło mnie w wypadku, który w przeciwnym razie można przeżyć! i Zbytnio nie zmniejsza przestrzeni ładunkowej.
Umieściłem moje koło zapasowe (które jest pełnowymiarową oponą OEM zamontowaną na feldze OEM) w dolnej komorze bagażowej. Pasuje pod "fałszywą podłogę", aby uzyskać ładną, schludną instalację. Zrobiłem również kilka tacek, które mieszczą mnóstwo rzeczy, które lubię mieć przy sobie, takich jak podnośnik, klucz do kół, skrobaczka do lodu, zestaw wspomagający, koc itp. itd.

Mimo że opona zajmuje trochę miejsca w bagażniku, nie stanowiło to dla mnie problemu. W przypadku, gdy potrzebuję dodatkowej przestrzeni na specjalny ładunek, tace umożliwiają całkowite opróżnienie dolnej komory bagażowej w zaledwie kilka sekund.

Image

Image

Włożyłem moje zapasowe koło (które jest pełnowymiarową oponą OEM zamontowaną na feldze OEM) do dolnej komory bagażowej. Pasuje pod "fałszywą podłogę", co zapewnia ładną, schludną instalację. Zrobiłem również kilka tacek, które mieszczą mnóstwo rzeczy, które lubię mieć przy sobie, takich jak podnośnik, klucz do kół, skrobaczka do lodu, booster pack, koc itp. itd.

Chociaż opona zajmuje trochę miejsca w bagażniku, nie stanowiło to dla mnie problemu. W przypadku, gdy potrzebuję dodatkowej przestrzeni na specjalny ładunek, tace umożliwiają całkowite opróżnienie dolnej komory bagażowej w zaledwie kilka sekund.

Image

Image
Dzięki za zdjęcia, wygląda ładnie, jednak to NIE jest to, jak wygląda mój 19 LT. Jak widać, nie ma możliwości, aby fałszywa podłoga (fabryczna lub twoja ładna "specjalna") zadziałała, opona siedzi za wysoko.! Chociaż uważam to za moją najlepszą opcję do przewożenia opony na chwilę obecną. Pytania: do czego służą otwory wentylacyjne w panelach bocznych? , jaki jest rok i wykończenie twojego Bolta? /////////// /////Jako specjalny bonus dołączam zdjęcie gniazda myszy w moim 2-miesięcznym Bolcie /// (ładne, ciepłe miejsce podczas nocnego ładowania L2) Wkurzony to mało powiedziane. Teraz sprawdzam CODZIENNIE i używam różnych środków odstraszających - Nie ma magii. . Życie z gryzoniami i brakiem miejsca w garażu. . . . .

Attachments

Dzięki za zdjęcia, wygląda ładnie, jednak to NIE jest to, jak wygląda mój 19 LT. Jak widać, nie ma mowy, żeby fałszywa podłoga (fabryczna lub twoja ładna "specjalna") zadziałała, opona siedzi za wysoko.! Chociaż na razie uważam to za najlepszą opcję przewożenia opony. Pytania: do czego służą otwory wentylacyjne w panelach bocznych? , z którego roku i w jakiej wersji jest Twój Bolt .
Jeśli przyjrzysz się wcięciom na wewnętrznych panelach bocznych, zobaczysz, że fałszywa podłoga pasuje do dolnej części wcięcia na moich zdjęciach i znajduje się nad górną częścią opony na twoich zdjęciach. Myślę więc, że jest wystarczająco dużo miejsca, aby zamontować fałszywą podłogę nad oponą. Podłoga nie pasuje równo z punktem zawiasu tylnych siedzeń, przylega prawie równo z ich górną częścią, gdy są w pozycji złożonej.

Mam model Premiere z 2017 roku, który jest wyposażony w fałszywą podłogę - chociaż rozumiem, że można kupić do niej części (samą podłogę, a także boczne podpory), aby zainstalować ją w LT.

Moja fałszywa podłoga to tylko standardowa, nic wymyślnego, z wyjątkiem tego, że kupiłem również dwie oficjalne maty do bagażnika "Bolt EV" - jedną do zamontowania na dnie dolnej komory bagażowej (na której faktycznie leży koło zapasowe) i jedną na górze fałszywej podłogi (na której leży każdy ładunek, który przewożę). Ten sam wzór maty pasuje w obu miejscach.

Nie mam pojęcia, do czego służą otwory wentylacyjne, nigdy ich nie zauważyłem w moim Bolcie. Będę musiał wyjść i jeszcze raz się przyjrzeć. Mogą być częścią ścieżki wydechowej dla wentylacji kabiny przepływowej.

181 - 200 of 304 Posts